top of page

Föredrag hos Odd Fellow !

Vi fick äran att hålla ett föredrag för Odd Fellow i Göteborg!
Tisdagen den 19e November kl 20:00 var en av grundarna för Ride For Life inbjuden att hålla ett föredrag hos en av världens äldsta sällskap och loger - Odd Fellow i Göteborg. Det var en ära att få bli inbjuden och få presentera Ride For Life och vi vill speciellt tacka Lasse Magnusson som gjorde det hela möjligt. Från vår sida blev det en fantastisk upplevelse att få träffa en del av människorna bakom Odd Fellow. Inte nog med att vi fick besöka dom, när föredraget var slut kom deras ordförande fram och gav Ride For LIfe ett bidrag till vår insamling. Det var ett mycket rörande ögonblick och Odd Fellow uppvisade en generositet som kommer från hjärtat. Stort TACK till Odd Fellow Göteborg och Loge 39 Manhem.


Odd Fellow arbetar med Humanitär verksamhet

Det är inte många som känner till hur omfattande deras arbete är inom välgörenhet och hur mycket pengar dom fördelar till välgörande ändamål.


Odd Fellow arbetar mycket med välgörenhet, humanitär verksamhet och medmänsklighet. Många av deras loger förvaltar därför en hel del stiftelser som gör gott åt nödställda, speciellt barn men som även bidrar till andra institutioner som hjälper, typ: Frälsningsarmén, Stadsmissionen, Räddningsmissionen, Stiftelsen Kraniofacial Forskning & Kirurgi, Prostatacancerforskningen – för att inte tala om deras alldeles egna barnkoloni på Bua, Bokenäset i Bohuslän – där man bereder plats för ett 30-tal handikappade barn från stadsdelsnämnderna och även från polska eller litauiska barnhemsbarn under sommarhalvåret. Barnen får här en chans uppleva rent vatten, omtanke och mänsklig värme. Hela denna verksamheten bekostas av Odd Fellow. Det här är deras sätt att få utlopp för deras humanitära syn på att hjälpa de nödställda, särskilt barn – hela vägen. Odd Fellow säger: "Allt kan vi inte göra men vi har fått känna givandets glädje och fått motta enormt mycket tacksamhet."


Läs mer om Odd Fellow här: http://www.gbg.oddfellow.se/Hjälp oss att Sprida vårt budskap och vårt mål. Följ oss på FB och här på hemsidan. Dela gärna information på din FB så att vi når fler. Tack på förhand.
44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page