top of page

Vilka är ni?

Ibland får vi in frågor om vilka vi är, mmDet mesta om vilka vi är, varför vi gör det vi gör, etc står här på vår hemsida och i våra informationsbroschyrer. Dock, kan du nedan läsa en kort sammanfattning av dom vanligaste frågorna vi får. Oftast får vi fler frågor om detta just när vi har släppt anmälan till våra events.


Vilka är ni?

- Vi som driver Ride For Life är Christos och Margareta Amprazis. Vår familj har varit engagerade i välgörenhet i över 20 år och var tidigare den största enskilda sponsorn/givaren till andra välgörenhetsorganisationer fram till 2018.


Varför gör ni detta?

- Vår son gick bort i plötsligt hjärtstopp 2018-08-23. Vi vill inte att någon annan förälder skall genomgå och uppleva det vi gör dagligen. Att förlora sitt barn är det värsta som kan hända en. I Sverige föds >2000 barn årligen med hjärtfel och dom flesta går bort alldeles för tidigt.


Är Ride For Life registrerade i Sverige?

- Svar Ja. Detta kan kontrolleras hos PRV och skatteverket och vi betalar skatt i Sverige. Inga pengar/medel skickas utomlands vill vi poängtera.

Ride For Life® är dessutom ett varuregistrerat namn som tillhör Ride For Life


Är ni vinstdrivande?

- Svar: NEJ. Av dom medel vi får in går allt överskott oavkortat till Hjärt-Lungfonden.

90 konto finns så klart.


Kan man kontrollera att ni inte tar ut några vinster?

- Du kan kontrollera detta hos skatteverket och bolagsverket då vi är registrerade i Sverige och alla bolagspapper går att få ut för en organisation som är registrerad i Sverige.


Om jag köper en vara från er webbshop hur vet jag att överskottet går till ett 90 konto?

- När du köper en vara från Ride For Life´s webbshop kommer överskottet för den specifika varan sättas in på 90 kontot. Du får via e-post ett meddelande om detta och på Hjärt-Lungfondens hemsida kan du se ditt namn, etc med angivet belopp som satts in i just ditt namn. Önskar du vara anonym anger du det till oss och då får du skickat till dig via e-post ett tackbrev för din insats och på hemsidan står det ”anonym givare”.


Varför har ni ingen titelsponsor?

- Vi avsäger oss helt och hållet titelsponsorer, varunamn och eller personnamn vars huvudsakliga syfte är att göra reklam för sig själva och sin organisation. Vi arbetar med välgörenhet och vårt syfte/mål är att uppmärksamma folk på hjärt/lungsjukdomar samt att samla in medel till forskningen.Tar ni ut löner eller arvode?

- Svar, NEJ, vi gör allt ideellt.


Detta är ett utdrag av dom vanligaste frågorna vi får om Ride For Life och vi hoppas att du har fått en mer klarhet om oss. 
Ride For Life är Sveriges trevligaste (och viktigaste) cykelloppHjälp oss att Sprida vårt budskap och vårt mål. Följ oss på FB och här på hemsidan. Dela gärna information på din FB och övriga sociala medier så att vi når fler. Tack på förhand.
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page